Hozzávalók:
Piskóta:
Töltelék:
Petrezselyem zselé:
Elkészítése:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojásokat a sóval fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, hozzáadjuk a petrezselymet és az egészet óvatosan összekeverjük.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.
A zseléhez a petrezselyemnek a levelét a vízzel összeturmixoljuk, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.
Egy 15*15 cm – es edényt kibélelünk folpackkal, beleöntjük a zselét és hűtőbe tesszük dermedni.
A töltelékhez a tojást és a tonhalat késes aprítóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a mustárt és ízlés szerint ízesítjük.
A krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát, feltekerjük, majd bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben pár órán át, de legjobb egy éjszaka dermesztjük.
A petrezselyemzseléből csillagokat vagy más ünnepi motívumot szúrunk és a roládra helyezzük. Sült húsok, vagdaltak mellé kínáljuk.