Kaszinótojás franciasaláta ágyon recept

Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz:
- 5 keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 330 g tejföl
- őrölt bors
- kicsi citromlé
- fél kis mokkáskanál só
- pár csipetnyi reszelt szerecsendió
- 7 dkg vaj
A franciasalátához:
- 450 g franciasaláta alap (mirelit)
- 3 csemege uborka aprítva
- 1 nagy alma apróra darabolva
A tartármártáshoz:
- 330 g tejföl
- 2 kk mustár
- 250 g majonéz
- só
- bors
- pici citromlé
- 2 dkg porcukor
A FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:
- a tartármártásból 3 evőkanállal
- 1 dl víz
- 1 ek zselatin (por)
A díszítéshez:
- kaliforniai paprika
- paradicsom
Elkészítése:
A franciasalátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük.
A tartármártás hozzávalóit krémesre keverjük, 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, tejföllel, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.
Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük. Tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.
Díszítjük tetszés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »