Kaszinótojás franciasaláta ágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A kaszinótojáshoz:

  • 5 keményre főzött tojás
  • 250 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 330 g tejföl
  • őrölt bors
  • kicsi citromlé
  • fél kis mokkáskanál só
  • pár csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 7 dkg vaj

A franciasalátához:

  • 450 g franciasaláta alap (mirelit)
  • 3 csemege uborka aprítva
  • 1 nagy alma apróra darabolva

A tartármártáshoz:

  • 330 g tejföl
  • 2 kk mustár
  • 250 g majonéz
  • bors
  • pici citromlé
  • 2 dkg porcukor

A tojások kenéséhez:

  • a tartármártásból 3 evőkanállal
  • 1 dl víz
  • 1 ek zselatin (por)

A díszítéshez:

  • kaliforniai paprika
  • paradicsom

Elkészítése:

A franciasalátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük.

A tartármártás hozzávalóit krémesre keverjük, 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.

A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.

A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, tejföllel, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.

Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.

Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük. Tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.

A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.

Díszítjük tetszés szerint.