Kaszinótojás recept

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só és bors ízlés szerint
- kevés cukor
- fél csokor petrezselyemzöld
A bevonathoz:
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 ek tejföl
- csipet só, bors
- 1 kk porcukor
- 1 kk citromlé
Díszítéshez:
- 1 kisebb kaliforniai vagy kápia paprika
- fél cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, forrástól számított 10 perc alatt, majd megpucoljuk és hosszában félbevágjuk.
A sárgáját óvatosan kivesszük, vigyázva, hogy a fehérje ép maradjon.
A sárgáját egy tálba tesszük, villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a masszához adjuk. Alaposan kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral.
Végül az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük és petrezselyemzölddel, kaliforniai vagy kápia paprikával díszítjük.
A bevonathoz összekeverjük az alapanyagokat és a tojásokat meglocsoljuk vele, illetve mellé kínáljuk. Opcionálisan bármilyen majonézes salátával vagy önmagában egy pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »