Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kaszinótojás recept

Kaszinótojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  tojás
    • 1 dl tejföl
    • 2 ek majonéz
    • 1 tk mustár
    • só és bors ízlés szerint
    • kevés cukor
    • fél csokor petrezselyemzöld

    A bevonathoz:

    • 2 ek majonéz
    • 1 tk mustár
    • 2 ek tejföl
    • csipet só, bors
    • 1 kk porcukor
    • 1 kk citromlé

    Díszítéshez:

    • 1 kisebb kaliforniai vagy kápia paprika
    • fél cs petrezselyemzöld

    Elkészítése:

     

    A tojásokat keményre főzzük, forrástól számított 10 perc alatt, majd megpucoljuk és hosszában félbevágjuk.

    A sárgáját óvatosan kivesszük, vigyázva, hogy a fehérje ép maradjon.

    A sárgáját egy tálba tesszük, villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a masszához adjuk. Alaposan kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral.

    Végül az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük és petrezselyemzölddel, kaliforniai vagy kápia paprikával díszítjük.

    A bevonathoz összekeverjük az alapanyagokat és a tojásokat meglocsoljuk vele, illetve mellé kínáljuk. Opcionálisan bármilyen majonézes salátával vagy önmagában egy pirítóssal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá