Kaszinótojás recept

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só és bors ízlés szerint
- kevés cukor
- fél csokor petrezselyemzöld
A bevonathoz:
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 ek tejföl
- csipet só, bors
- 1 kk porcukor
- 1 kk citromlé
Díszítéshez:
- 1 kisebb kaliforniai vagy kápia paprika
- fél cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, forrástól számított 10 perc alatt, majd megpucoljuk és hosszában félbevágjuk.
A sárgáját óvatosan kivesszük, vigyázva, hogy a fehérje ép maradjon.
A sárgáját egy tálba tesszük, villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a masszához adjuk. Alaposan kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral.
Végül az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük és petrezselyemzölddel, kaliforniai vagy kápia paprikával díszítjük.
A bevonathoz összekeverjük az alapanyagokat és a tojásokat meglocsoljuk vele, illetve mellé kínáljuk. Opcionálisan bármilyen majonézes salátával vagy önmagában egy pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »