Kaszinótojás recept

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só és bors ízlés szerint
- kevés cukor
- fél csokor petrezselyemzöld
A bevonathoz:
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 ek tejföl
- csipet só, bors
- 1 kk porcukor
- 1 kk citromlé
Díszítéshez:
- 1 kisebb kaliforniai vagy kápia paprika
- fél cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, forrástól számított 10 perc alatt, majd megpucoljuk és hosszában félbevágjuk.
A sárgáját óvatosan kivesszük, vigyázva, hogy a fehérje ép maradjon.
A sárgáját egy tálba tesszük, villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a masszához adjuk. Alaposan kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral.
Végül az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük és petrezselyemzölddel, kaliforniai vagy kápia paprikával díszítjük.
A bevonathoz összekeverjük az alapanyagokat és a tojásokat meglocsoljuk vele, illetve mellé kínáljuk. Opcionálisan bármilyen majonézes salátával vagy önmagában egy pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »