Kaszinótojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8  tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés cukor
  • fél csokor petrezselyemzöld

A bevonathoz:

  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 2 ek tejföl
  • csipet só, bors
  • 1 kk porcukor
  • 1 kk citromlé

Díszítéshez:

  • 1 kisebb kaliforniai vagy kápia paprika
  • fél cs petrezselyemzöld

Elkészítése:

 

A tojásokat keményre főzzük, forrástól számított 10 perc alatt, majd megpucoljuk és hosszában félbevágjuk.

A sárgáját óvatosan kivesszük, vigyázva, hogy a fehérje ép maradjon.

A sárgáját egy tálba tesszük, villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a masszához adjuk. Alaposan kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral.

Végül az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük és petrezselyemzölddel, kaliforniai vagy kápia paprikával díszítjük.

A bevonathoz összekeverjük az alapanyagokat és a tojásokat meglocsoljuk vele, illetve mellé kínáljuk. Opcionálisan bármilyen majonézes salátával vagy önmagában egy pirítóssal tálaljuk.