Zöldborsós-garnélarákos kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint só
- 5 dkg vaj
- néhány kanál hideg víz
Töltelék:
- 10 dkg zöldborsó
- 10 db garnélarák
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 4 ek tejszín
- 2 ek fűszeres zsemlemorzsa
- 2 kk petrezselyemzöld
- 1 kk halfűszerkeverék
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és tojássárgával és annyi hideg vízzel amennyit felvesz 2-3 ek.
Fóliába csomagolva pihentetjük 30 percig a hűtőben.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a megtisztított, majd kisebb darabokra vágott garnélát.
A fűszerekkel megszórjuk és hozzáadva a fagyasztott borsót takarék lángon, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kettő részre osztjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk és egy kb 15 cm-es tortácska formákba tesszük úgy, hogy pereme is legyen.
Megszorjuk a zsemlemorzsával, rátesszük a ragu felét és ráöntjük a reszelt sajtos tojást (a tojásokat felverjük a tejszínnel és belekeverjük a sajtot).
Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc alatt. Ha pirulna a teteje alufóliával fedjük le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »