Zöldborsós-garnélarákos kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint só
- 5 dkg vaj
- néhány kanál hideg víz
Töltelék:
- 10 dkg zöldborsó
- 10 db garnélarák
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 4 ek tejszín
- 2 ek fűszeres zsemlemorzsa
- 2 kk petrezselyemzöld
- 1 kk halfűszerkeverék
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és tojássárgával és annyi hideg vízzel amennyit felvesz 2-3 ek.
Fóliába csomagolva pihentetjük 30 percig a hűtőben.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a megtisztított, majd kisebb darabokra vágott garnélát.
A fűszerekkel megszórjuk és hozzáadva a fagyasztott borsót takarék lángon, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kettő részre osztjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk és egy kb 15 cm-es tortácska formákba tesszük úgy, hogy pereme is legyen.
Megszorjuk a zsemlemorzsával, rátesszük a ragu felét és ráöntjük a reszelt sajtos tojást (a tojásokat felverjük a tejszínnel és belekeverjük a sajtot).
Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc alatt. Ha pirulna a teteje alufóliával fedjük le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »