Zöldborsós-garnélarákos kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint só
- 5 dkg vaj
- néhány kanál hideg víz
Töltelék:
- 10 dkg zöldborsó
- 10 db garnélarák
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 4 ek tejszín
- 2 ek fűszeres zsemlemorzsa
- 2 kk petrezselyemzöld
- 1 kk halfűszerkeverék
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és tojássárgával és annyi hideg vízzel amennyit felvesz 2-3 ek.
Fóliába csomagolva pihentetjük 30 percig a hűtőben.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a megtisztított, majd kisebb darabokra vágott garnélát.
A fűszerekkel megszórjuk és hozzáadva a fagyasztott borsót takarék lángon, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kettő részre osztjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk és egy kb 15 cm-es tortácska formákba tesszük úgy, hogy pereme is legyen.
Megszorjuk a zsemlemorzsával, rátesszük a ragu felét és ráöntjük a reszelt sajtos tojást (a tojásokat felverjük a tejszínnel és belekeverjük a sajtot).
Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc alatt. Ha pirulna a teteje alufóliával fedjük le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »