Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós-garnélarákos kosárkák recept

Zöldborsós-garnélarákos kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • ízlés szerint só
    • 5 dkg vaj
    • néhány kanál hideg víz

    Töltelék:

    • 10 dkg zöldborsó
    • 10 db garnélarák
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek citromlé
    • 4 ek tejszín
    • 2 ek fűszeres zsemlemorzsa
    • 2 kk petrezselyemzöld
    • 1 kk halfűszerkeverék
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és tojássárgával és annyi hideg vízzel amennyit felvesz 2-3 ek.

    Fóliába csomagolva pihentetjük 30 percig a hűtőben.

    Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a megtisztított, majd kisebb darabokra vágott garnélát.

    A fűszerekkel megszórjuk és hozzáadva a fagyasztott borsót takarék lángon, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.

    A tésztát kivesszük a hűtőből, kettő részre osztjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk és egy kb 15 cm-es tortácska formákba tesszük úgy, hogy pereme is legyen.

    Megszorjuk a zsemlemorzsával, rátesszük a ragu felét és ráöntjük a reszelt sajtos tojást (a tojásokat felverjük a tejszínnel és belekeverjük a sajtot).

    Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc alatt. Ha pirulna a teteje alufóliával fedjük le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá