Zöldborsós-garnélarákos kosárkák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós-garnélarákos kosárkák

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint só
  • 5 dkg vaj
  • néhány kanál hideg víz

Töltelék:

  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 db garnélarák
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 4 ek tejszín
  • 2 ek fűszeres zsemlemorzsa
  • 2 kk petrezselyemzöld
  • 1 kk halfűszerkeverék
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és tojássárgával és annyi hideg vízzel amennyit felvesz 2-3 ek.

Fóliába csomagolva pihentetjük 30 percig a hűtőben.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a megtisztított, majd kisebb darabokra vágott garnélát.

A fűszerekkel megszórjuk és hozzáadva a fagyasztott borsót takarék lángon, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kettő részre osztjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk és egy kb 15 cm-es tortácska formákba tesszük úgy, hogy pereme is legyen.

Megszorjuk a zsemlemorzsával, rátesszük a ragu felét és ráöntjük a reszelt sajtos tojást (a tojásokat felverjük a tejszínnel és belekeverjük a sajtot).

Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc alatt. Ha pirulna a teteje alufóliával fedjük le.