Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tintahal ragu recept

Tintahal ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 db bébi tintahal
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csilipaprika
    • 1 csokor koriander
    • őrölt bors
    • 1/2 citrom leve
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 ek vaj
    • 1 paradicsom

    Elkészítése:

    A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.

    Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani. Ezután a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.

    A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és az apróra vágott koriandert is hozzákeverem.

    Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá