Tintahal ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tintahal ragu

Hozzávalók:

  • 10 db bébi tintahal
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1 csokor koriander
  • őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 paradicsom

Elkészítése:

A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.

Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani. Ezután a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.

A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és az apróra vágott koriandert is hozzákeverem.

Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.