Tárcsán sült keszegek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 nagyobb friss keszeghez
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 liter zsír vagy étolaj
- grilltárcsa
Elkészítése:
A frissen tisztított és sűrűn irdalt keszegeket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával körbedörzsöljük (a hasüreget is), majd lezárható dobozba téve legalább fél napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy átjárják a fűszerek!
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.
A tárcsát felforrósítjuk, beleöntjük a zsiradékot és felhevítjük.
Ezalatt a keszegeket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe és a tárcsába téve mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük!
Ha előtte (kenyér helyett) bedagasztunk a hal mellé egy kis lángost, akkor azzal kezdjük a sütést!
Lehűtött ropogós kovászos uborkával igazi nyári, szombat esti csemege! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »