Tárcsán sült keszegek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 nagyobb friss keszeghez
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 liter zsír vagy étolaj
- grilltárcsa
Elkészítése:
A frissen tisztított és sűrűn irdalt keszegeket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával körbedörzsöljük (a hasüreget is), majd lezárható dobozba téve legalább fél napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy átjárják a fűszerek!
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.
A tárcsát felforrósítjuk, beleöntjük a zsiradékot és felhevítjük.
Ezalatt a keszegeket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe és a tárcsába téve mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük!
Ha előtte (kenyér helyett) bedagasztunk a hal mellé egy kis lángost, akkor azzal kezdjük a sütést!
Lehűtött ropogós kovászos uborkával igazi nyári, szombat esti csemege! :)
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »