Tárcsán sült keszegek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 nagyobb friss keszeghez
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 liter zsír vagy étolaj
- grilltárcsa
Elkészítése:
A frissen tisztított és sűrűn irdalt keszegeket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával körbedörzsöljük (a hasüreget is), majd lezárható dobozba téve legalább fél napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy átjárják a fűszerek!
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.
A tárcsát felforrósítjuk, beleöntjük a zsiradékot és felhevítjük.
Ezalatt a keszegeket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe és a tárcsába téve mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük!
Ha előtte (kenyér helyett) bedagasztunk a hal mellé egy kis lángost, akkor azzal kezdjük a sütést!
Lehűtött ropogós kovászos uborkával igazi nyári, szombat esti csemege! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »