Sült sprotni recept

Hozzávalók:
- 1 kg sprotni
- 1 l tej 12%-os
- 1 teáskanál só
- 30 dkg liszt BL55
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 0,5 l olaj kisütéshez
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- fekete bors ízlésszerint
- 0,5 l napraforgó olaj
Elkészítése:
Nálunk a fagyasztott kilós halakat, kiolvasztom. A kiolvadt halakat, egy tálban lesózom, valamint ráöntöm a tejet. Jó órát “úsztatom” benne. /Ettől finomabb lesz!/
Amíg a tejben úsznak, addig kikeverem a majonézes mártogatóst. A majonézt, a mustárt és borsot jól összekeverem egy kis tálkában. Ebben tálalom fel.
A lisztet és a fűszerpaprikát összekeverem.
A sós tejből a halakat kiveszem, majd lecsöpögtetem.
Megforgatom a paprikás lisztben, adagonként a halakat, majd serpenyőben, jól felforrósított olajban, megsütöm szép ropogósra.
A sült halak mellé szervírozok citromot is .
Tipp:
A sült sprotnihoz kínálhatjuk sült burgonyával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »