Sült lazac édesburgonyával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg bőrös lazac
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 1 citrom alaposan megmosva
- 40 dkg fűszeres édeburgonya hasáb
Elkészítése:
A serpenyőt felforrósítjuk a vajjal együtt. A tisztított lazacfilét sózzuk, borsozzuk, majd a forró vajban a bőrével lefelé kezdjük el sütni. Mindegyik oldalát 4-5 percig sütjük.
Ha elkészült meleg helyre félretesszük.
A burgonya hasábokat olajba tesszük és ropogósra sütjük. Én mindíg hideg olajban kezdem el a sütést. Később sózzuk, majd a hal mellé kínáljuk.
Citromlevet csorgatunk a halra és jó étvággyal elfogyasszuk! A bőre finom ropogós legyen, ez fontos!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









