Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült lazac édesburgonyával recept

Sült lazac édesburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg bőrös lazac
    • só, bors
    • 5 dkg vaj
    • 1 citrom alaposan megmosva
    • 40 dkg fűszeres édeburgonya hasáb

    Elkészítése:

    A serpenyőt felforrósítjuk a vajjal együtt. A tisztított lazacfilét sózzuk, borsozzuk, majd a forró vajban a bőrével lefelé kezdjük el sütni. Mindegyik oldalát 4-5 percig sütjük.

    Ha elkészült meleg helyre félretesszük.

    A burgonya hasábokat olajba tesszük és ropogósra sütjük. Én mindíg hideg olajban kezdem el a sütést. Később sózzuk, majd a hal mellé kínáljuk.

    Citromlevet csorgatunk a halra és jó étvággyal elfogyasszuk! A bőre finom ropogós legyen, ez fontos!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá