Sült lazac édesburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg bőrös lazac
  • só, bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom alaposan megmosva
  • 40 dkg fűszeres édeburgonya hasáb

Elkészítése:

A serpenyőt felforrósítjuk a vajjal együtt. A tisztított lazacfilét sózzuk, borsozzuk, majd a forró vajban a bőrével lefelé kezdjük el sütni. Mindegyik oldalát 4-5 percig sütjük.

Ha elkészült meleg helyre félretesszük.

A burgonya hasábokat olajba tesszük és ropogósra sütjük. Én mindíg hideg olajban kezdem el a sütést. Később sózzuk, majd a hal mellé kínáljuk.

Citromlevet csorgatunk a halra és jó étvággyal elfogyasszuk! A bőre finom ropogós legyen, ez fontos!