Ruszli recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg tisztított keszeg
- 1 kg vöröshagyma
- fehér mustármag
- koriander mag
- szegfűbors
- fekete bors
- babérlevél
- só
- 0,75 liter 10 %-os ételecet
- 1,5 liter víz
- 2 ek barna nádcukor
- 4,2 literes csavaros tetejű befőttes üveg
Elkészítése:
A halakat jól besózzuk, az edényt lefedjük és 3 napig a hűtőben tarjuk.
A második nap a hagymát megtisztítjuk és uborka gyalun legyaluljuk és besózva három órán keresztül hagyjuk állni. Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi (kellemesen savanykásnak kell lennie).
A harmaik nap a szikkadt sós halat a lecsurgatott ecetes hagymával befőttes üvegekbe rakjuk.
Keresünk olyan egyenes oldalú műanyag flakont ami befér a befőttes üveg száján ebből egy csövet alakítunk ki alul felül levágunk belőle. Ezt csövet bele állítjuk a befőttes üvegbe és e köré elhelyezzük a halakat, hogy jól mutassanak. A hagymát összeforgatjuk a fűszerekkel kivéve a só cukor ecet, majd beletesszük a csőbe. A csövet óvatosan eltávolítjuk.
Ízlés szerint cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra.
Jól lezárjuk és 3 hétre visszatesszük a hűtőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »