Rácponty szerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg beirdalt, filézett ponty
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 evőkanál zsír
- 1 kárpia paprika
- 1 tv paprika
- 1 nagy birka szarvú paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 db hámozott paradicsom
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 4 közepes burgonya
Elkészítése:
A beirdalt halat besózzuk, majd állni hagyjuk.
A burgonyát sózott hideg vízben elkezdjük főzni és félig megfőzzük.
Elkészítjük a lecsós alapot. A hagymát félfőre vágjuk, a paprikákat vastagabb csíkokra, a paradicsomot kockára.
A zsírt feltesszük melegedni, rádobjuk a csíkokra vágott szalonnát és kiolvasztjuk a zsírját. Utána a hagymát csipet sóval megdinszteljük a szalonnazsíron, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és sózzuk, borsozzuk és együtt pároljuk tovább. Amikor az összes zöldség összeesett, akkor rárakjuk a kockára vágott paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát és kis ideig pároljuk még.
Egy sütőtálat vagy tepsit kikenünk zsírral, a megfőtt és felkarikázott burgonya felét lerakjuk a tál aljára, majd a lecsót ráhalmozzuk egyenletesen a főtt burgonyára és eloszlatjuk. A lecsót befedjük a maradék burgonya karikákkal.
180 fokos sütőbe toljuk 25 percre.
Amíg sül a lecsós alap, addig megsütjük a ponty filéket.nA filéket 2 cm-es csíkokra vágju, megfogatjuk paprikás lisztben és forró olajban kisütjük, de nem ropogósra mert még majd a sütőbe tesszük.
A elősütött burgonyás lecsó tetejére tesszük a megsütött halakat és a fokhagymás tejföllel megkenjük.
Betoljuk a sütőbe 15 percre, amíg rásül a tejföl.
Melegen tálaljuk. Kínálhatunk hozzá langyos fokhagymás tejfölt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »