Hozzávalók:
Elkészítése:
A beirdalt halat besózzuk, majd állni hagyjuk.
A burgonyát sózott hideg vízben elkezdjük főzni és félig megfőzzük.
Elkészítjük a lecsós alapot. A hagymát félfőre vágjuk, a paprikákat vastagabb csíkokra, a paradicsomot kockára.
A zsírt feltesszük melegedni, rádobjuk a csíkokra vágott szalonnát és kiolvasztjuk a zsírját. Utána a hagymát csipet sóval megdinszteljük a szalonnazsíron, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és sózzuk, borsozzuk és együtt pároljuk tovább. Amikor az összes zöldség összeesett, akkor rárakjuk a kockára vágott paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát és kis ideig pároljuk még.
Egy sütőtálat vagy tepsit kikenünk zsírral, a megfőtt és felkarikázott burgonya felét lerakjuk a tál aljára, majd a lecsót ráhalmozzuk egyenletesen a főtt burgonyára és eloszlatjuk. A lecsót befedjük a maradék burgonya karikákkal.
180 fokos sütőbe toljuk 25 percre.
Amíg sül a lecsós alap, addig megsütjük a ponty filéket.nA filéket 2 cm-es csíkokra vágju, megfogatjuk paprikás lisztben és forró olajban kisütjük, de nem ropogósra mert még majd a sütőbe tesszük.
A elősütött burgonyás lecsó tetejére tesszük a megsütött halakat és a fokhagymás tejföllel megkenjük.
Betoljuk a sütőbe 15 percre, amíg rásül a tejföl.
Melegen tálaljuk. Kínálhatunk hozzá langyos fokhagymás tejfölt.