Palacsintabundás halszeletek citromosan recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet hal
- 1-1 csipet só, bors
- 0,3 citrom leve
- 1 csésze liszt a forgatáshoz (Kb. 2 dl)
Bundához:
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek liszt
- 0,5 kk só
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
- Kb. 0,5 dl tej
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított halat közepes darabokra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és facsarunk rá egy kevés citromlevet. Ha mirelit húst használunk, akkor hagyjuk előbb kiolvadni.
Egy tálba szórjuk a lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű tésztává keverjük.
Egy edényben bő olajat forrósítunk. A hal szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Ritkán fogyasztunk halat, lehetne többet is, csak ne lenne a sok fránya szálka. Ezért is inkább a szálkamenteset, vagy az egész nagy szálkával rendelkezőket részesítjük előnyben. Általában rántva készül, de most egy vékony fokhagymás bundát kapott.
A kicsik kívánságára sült hasábbal kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »