Palacsintabundás halszeletek citromosan recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet hal
- 1-1 csipet só, bors
- 0,3 citrom leve
- 1 csésze liszt a forgatáshoz (Kb. 2 dl)
Bundához:
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek liszt
- 0,5 kk só
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
- Kb. 0,5 dl tej
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított halat közepes darabokra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és facsarunk rá egy kevés citromlevet. Ha mirelit húst használunk, akkor hagyjuk előbb kiolvadni.
Egy tálba szórjuk a lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű tésztává keverjük.
Egy edényben bő olajat forrósítunk. A hal szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Ritkán fogyasztunk halat, lehetne többet is, csak ne lenne a sok fránya szálka. Ezért is inkább a szálkamenteset, vagy az egész nagy szálkával rendelkezőket részesítjük előnyben. Általában rántva készül, de most egy vékony fokhagymás bundát kapott.
A kicsik kívánságára sült hasábbal kínáltam.