Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintabundás halszeletek citromosan recept

Palacsintabundás halszeletek citromosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb szelet hal
    • 1-1 csipet só, bors
    • 0,3 citrom leve
    • 1 csésze liszt a forgatáshoz (Kb. 2 dl)

    Bundához:

    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek liszt
    • 0,5 kk só
    • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
    • Kb. 0,5 dl tej
    • Olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított halat közepes darabokra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és facsarunk rá egy kevés citromlevet. Ha mirelit húst használunk, akkor hagyjuk előbb kiolvadni.

    Egy tálba szórjuk a lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű tésztává keverjük.

    Egy edényben bő olajat forrósítunk. A hal szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon megsütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Ritkán fogyasztunk halat, lehetne többet is, csak ne lenne a sok fránya szálka. Ezért is inkább a szálkamenteset, vagy az egész nagy szálkával rendelkezőket részesítjük előnyben. Általában rántva készül, de most egy vékony fokhagymás bundát kapott.
    A kicsik kívánságára sült hasábbal kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá