Palacsintabundás halszeletek citromosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Palacsintabundás halszeletek citromosan

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet hal
  • 1-1 csipet só, bors
  • 0,3 citrom leve
  • 1 csésze liszt a forgatáshoz (Kb. 2 dl)

Bundához:

  • 2 kisebb tojás
  • 3 púpos ek liszt
  • 0,5 kk só
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
  • Kb. 0,5 dl tej
  • Olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított halat közepes darabokra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és facsarunk rá egy kevés citromlevet. Ha mirelit húst használunk, akkor hagyjuk előbb kiolvadni.

Egy tálba szórjuk a lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű tésztává keverjük.

Egy edényben bő olajat forrósítunk. A hal szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon megsütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Ritkán fogyasztunk halat, lehetne többet is, csak ne lenne a sok fránya szálka. Ezért is inkább a szálkamenteset, vagy az egész nagy szálkával rendelkezőket részesítjük előnyben. Általában rántva készül, de most egy vékony fokhagymás bundát kapott.
A kicsik kívánságára sült hasábbal kínáltam.