Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros tőkehalleves recept

Kapros tőkehalleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 6 darab tőkehalfilé
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 4 darab burgonya
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg zöldborsó
    • 4 darab zöldségleves kocka
    • 3 l víz
    • 5 dl tejszín
    • 4 evőkanál kapor
    • 0,5 csokor petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál füstölt fűszerpaprika
    • 1 teáskanál őrölt cayenne bors
    • 4 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál olaj
    • 0,5 citrom leve
    • bors

    Elkészítése:

    A tőkehalfiléket mindkét oldalán finoman sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírra tesszük. Kevés olajjal lekenjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a vajat, majd folyamatos keverés mellett 5 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a többi feldarabolt zöldséget is és további 5 percig együtt pirítjuk.

    Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, a kaprot, az aprított petrezselymet, a cayenne borsot, a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha megpuhultak, beleöntjük a tejszínt és a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kb 5*5 cm-es darabokra vágott, megsütött tőkehalat is. Óvatos keverés mellett további 15 percig főzzük.

    A végén belefacsarjuk a citrom levét és friss petrezselyemmel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek