Hozzávalók:
Elkészítése:
A tőkehalfiléket mindkét oldalán finoman sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírra tesszük. Kevés olajjal lekenjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a vajat, majd folyamatos keverés mellett 5 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a többi feldarabolt zöldséget is és további 5 percig együtt pirítjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, a kaprot, az aprított petrezselymet, a cayenne borsot, a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ha megpuhultak, beleöntjük a tejszínt és a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kb 5*5 cm-es darabokra vágott, megsütött tőkehalat is. Óvatos keverés mellett további 15 percig főzzük.
A végén belefacsarjuk a citrom levét és friss petrezselyemmel tálaljuk.