Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsafasírt recept

Harcsafasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 teljeskiörlésű szeletelt kenyér
    • 2 dl tej
    • 10 dkg zöldborsó (konzerv)
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • 1 pritamin paprika aprítva
    • 1 tk aprított friss zsályalevél
    • 1 fej vöröshagyma aprított előre párolt
    • 2 gerezd fokhagyma zúzott
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kukoricadara a panírhoz
    • a sütéshez 10 dkg vaj és 2-3 evőkanál olívaolaj keveréke

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk.

    A halat megmossuk, megszárítjuk, majd aprítógépbe tesszük és alaposan felaprítjuk.

    A halhoz adjuk a tojást, a pirított hagymát, kicsavart kenyeret, a borsót, a paprikát és petrezselyemzöldet, zsályát, fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, végül a zsemlemorzsát,  figyelve a massza állagtát, hogy ne legyen túl kemény! Alaposan összedolgozzuk.

    A kukoricadarát egy tányérba öntjük. A halas masszából gombócokat formázunk, megforgatjuk a darában, majd két tenyerünk között kissé ellapítjuk.

    A vajat az olajjat felhevítjük, majd a pogácsát mindkét oldalára kérget sütünk, majd a fasírtokat áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk és kb 10 percig sütjük.

    A kész fasírtokat kedvenc köretünkkel tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá