Harcsafasírt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teljeskiörlésű szeletelt kenyér
- 2 dl tej
- 10 dkg zöldborsó (konzerv)
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1 pritamin paprika aprítva
- 1 tk aprított friss zsályalevél
- 1 fej vöröshagyma aprított előre párolt
- 2 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg kukoricadara a panírhoz
- a sütéshez 10 dkg vaj és 2-3 evőkanál olívaolaj keveréke
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk.
A halat megmossuk, megszárítjuk, majd aprítógépbe tesszük és alaposan felaprítjuk.
A halhoz adjuk a tojást, a pirított hagymát, kicsavart kenyeret, a borsót, a paprikát és petrezselyemzöldet, zsályát, fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, végül a zsemlemorzsát, figyelve a massza állagtát, hogy ne legyen túl kemény! Alaposan összedolgozzuk.
A kukoricadarát egy tányérba öntjük. A halas masszából gombócokat formázunk, megforgatjuk a darában, majd két tenyerünk között kissé ellapítjuk.
A vajat az olajjat felhevítjük, majd a pogácsát mindkét oldalára kérget sütünk, majd a fasírtokat áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk és kb 10 percig sütjük.
A kész fasírtokat kedvenc köretünkkel tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










