Harcsafasírt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teljeskiörlésű szeletelt kenyér
- 2 dl tej
- 10 dkg zöldborsó (konzerv)
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1 pritamin paprika aprítva
- 1 tk aprított friss zsályalevél
- 1 fej vöröshagyma aprított előre párolt
- 2 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kukoricadara a panírhoz
- a sütéshez 10 dkg vaj és 2-3 evőkanál olívaolaj keveréke
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk.
A halat megmossuk, megszárítjuk, majd aprítógépbe tesszük és alaposan felaprítjuk.
A halhoz adjuk a tojást, a pirított hagymát, kicsavart kenyeret, a borsót, a paprikát és petrezselyemzöldet, zsályát, fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, végül a zsemlemorzsát, figyelve a massza állagtát, hogy ne legyen túl kemény! Alaposan összedolgozzuk.
A kukoricadarát egy tányérba öntjük. A halas masszából gombócokat formázunk, megforgatjuk a darában, majd két tenyerünk között kissé ellapítjuk.
A vajat az olajjat felhevítjük, majd a pogácsát mindkét oldalára kérget sütünk, majd a fasírtokat áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk és kb 10 percig sütjük.
A kész fasírtokat kedvenc köretünkkel tálalhatjuk is.