Harcsafasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teljeskiörlésű szeletelt kenyér
  • 2 dl tej
  • 10 dkg zöldborsó (konzerv)
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 1 pritamin paprika aprítva
  • 1 tk aprított friss zsályalevél
  • 1 fej vöröshagyma aprított előre párolt
  • 2 gerezd fokhagyma zúzott
  • 1 nagy tojás
  • 10 dkg kukoricadara a panírhoz
  • a sütéshez 10 dkg vaj és 2-3 evőkanál olívaolaj keveréke

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk.

A halat megmossuk, megszárítjuk, majd aprítógépbe tesszük és alaposan felaprítjuk.

A halhoz adjuk a tojást, a pirított hagymát, kicsavart kenyeret, a borsót, a paprikát és petrezselyemzöldet, zsályát, fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, végül a zsemlemorzsát,  figyelve a massza állagtát, hogy ne legyen túl kemény! Alaposan összedolgozzuk.

A kukoricadarát egy tányérba öntjük. A halas masszából gombócokat formázunk, megforgatjuk a darában, majd két tenyerünk között kissé ellapítjuk.

A vajat az olajjat felhevítjük, majd a pogácsát mindkét oldalára kérget sütünk, majd a fasírtokat áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk és kb 10 percig sütjük.

A kész fasírtokat kedvenc köretünkkel tálalhatjuk is.