Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Haltepertő recept

Haltepertő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g filézett hal (lehet ponty, afraikai harcsa vagy amilyet szeretünk)
    • 1 evőkanál só (csapott)
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 1 teáskanál fűszerpaprika (lehet füstölt is)
    • 1 teáskanál őrölt bors
    • olaj a sütéshez (bő)

    Elkészítése:

    A halhúst vékonyan felcsíkozzuk, majd összeforgatjuk a sóval és 15 percig állni hagyjuk.

    Közben a lisztet, zsemlemorzsát, fűszerpaprikát és a borsot alaposan összeforgatjuk.

    Egy edényben elkezdjük az olajat felforrósítani. Amikor már forró, akkor a hús 1/3-ad részát megforgatjuk az aízesített panítban, majd beletesszük az olajba.

    Amikor a hal aranybarnára sült, akkor papírtörlőre szedjük és a maradék hús felét is megforgatjuk a panítban és kisütjük, majd az utolsó adagot is. (Azért sütjük 3 adagban, hogy ne tapadjanak össze sütés közben.)

    Még forrón tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá