Haltepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g filézett hal (lehet ponty, afraikai harcsa vagy amilyet szeretünk)
- 1 evőkanál só (csapott)
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika (lehet füstölt is)
- 1 teáskanál őrölt bors
- olaj a sütéshez (bő)
Elkészítése:
A halhúst vékonyan felcsíkozzuk, majd összeforgatjuk a sóval és 15 percig állni hagyjuk.
Közben a lisztet, zsemlemorzsát, fűszerpaprikát és a borsot alaposan összeforgatjuk.
Egy edényben elkezdjük az olajat felforrósítani. Amikor már forró, akkor a hús 1/3-ad részát megforgatjuk az aízesített panítban, majd beletesszük az olajba.
Amikor a hal aranybarnára sült, akkor papírtörlőre szedjük és a maradék hús felét is megforgatjuk a panítban és kisütjük, majd az utolsó adagot is. (Azért sütjük 3 adagban, hogy ne tapadjanak össze sütés közben.)
Még forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »