Haltepertő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g filézett hal (lehet ponty, afraikai harcsa vagy amilyet szeretünk)
- 1 evőkanál só (csapott)
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika (lehet füstölt is)
- 1 teáskanál őrölt bors
- olaj a sütéshez (bő)
Elkészítése:
A halhúst vékonyan felcsíkozzuk, majd összeforgatjuk a sóval és 15 percig állni hagyjuk.
Közben a lisztet, zsemlemorzsát, fűszerpaprikát és a borsot alaposan összeforgatjuk.
Egy edényben elkezdjük az olajat felforrósítani. Amikor már forró, akkor a hús 1/3-ad részát megforgatjuk az aízesített panítban, majd beletesszük az olajba.
Amikor a hal aranybarnára sült, akkor papírtörlőre szedjük és a maradék hús felét is megforgatjuk a panítban és kisütjük, majd az utolsó adagot is. (Azért sütjük 3 adagban, hogy ne tapadjanak össze sütés közben.)
Még forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »
8 Oreós desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod
Az Oreo nemcsak magában finom, de desszertek alapanyagaként is verhetetlen
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd
Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy
Tovább olvasom »