Haltepertő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Haltepertő

Hozzávalók:

  • 500 g filézett hal (lehet ponty, afraikai harcsa vagy amilyet szeretünk)
  • 1 evőkanál só (csapott)
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (lehet füstölt is)
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • olaj a sütéshez (bő)

Elkészítése:

A halhúst vékonyan felcsíkozzuk, majd összeforgatjuk a sóval és 15 percig állni hagyjuk.

Közben a lisztet, zsemlemorzsát, fűszerpaprikát és a borsot alaposan összeforgatjuk.

Egy edényben elkezdjük az olajat felforrósítani. Amikor már forró, akkor a hús 1/3-ad részát megforgatjuk az aízesített panítban, majd beletesszük az olajba.

Amikor a hal aranybarnára sült, akkor papírtörlőre szedjük és a maradék hús felét is megforgatjuk a panítban és kisütjük, majd az utolsó adagot is. (Azért sütjük 3 adagban, hogy ne tapadjanak össze sütés közben.)

Még forrón tálaljuk.