Fűszeres-pácolt lazacszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db kb. 20 dkg-os lazacfilé
Pác hozzávalói:
- 3 ek barna cukor
- 1 citrom leve
- 2-3 cm-es gyömbér (reszelve )
- 3 ek szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt színes bors
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk addig állni, még a pácot elkészítjük.
Egy tálba keverjük össze a barna cukrot, az olívaolajat, a citrom levet, a szójaszószt, ízlés szerint sót, őrölt színes borsot, a lereszelt gyömbért, és az összenyomott fokhagymát.
Ezután alaposan forgassuk bele a lazacszeleteket, és hagyjuk legalább egy órán át pácolódni. (közben többször forgassuk, és locsoljuk meg a páccal)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymásmellé a bepácolt halszeleteket, majd a visszamaradt pácot csorgassuk a tetejükre.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
Ameddig a lazac sül, készítsük el a krumplipürét.
Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszelet, majd kanalazzuk mellé a krumplipürét és úgy kínáljuk.