Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres-pácolt lazacszelet recept

Fűszeres-pácolt lazacszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 db kb. 20 dkg-os lazacfilé

    Pác hozzávalói:

    • 3 ek barna cukor
    • 1 citrom leve
    • 2-3 cm-es gyömbér (reszelve )
    • 3 ek szójaszósz
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt színes bors
    • 4 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk addig állni, még a pácot elkészítjük.

    Egy tálba keverjük össze a barna cukrot, az olívaolajat, a citrom levet, a szójaszószt, ízlés szerint sót, őrölt színes borsot, a lereszelt gyömbért, és az összenyomott fokhagymát.

    Ezután alaposan forgassuk bele a lazacszeleteket, és hagyjuk legalább egy órán át pácolódni. (közben többször forgassuk, és locsoljuk meg a páccal)

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymásmellé a bepácolt halszeleteket, majd a visszamaradt pácot csorgassuk a tetejükre.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

    Ameddig a lazac sül, készítsük el a krumplipürét.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszelet, majd kanalazzuk mellé a krumplipürét és úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá