Fűszeres-pácolt lazacszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Fűszeres-pácolt lazacszelet

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 20 dkg-os lazacfilé

Pác hozzávalói:

  • 3 ek barna cukor
  • 1 citrom leve
  • 2-3 cm-es gyömbér (reszelve )
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt színes bors
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítése:

A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk addig állni, még a pácot elkészítjük.

Egy tálba keverjük össze a barna cukrot, az olívaolajat, a citrom levet, a szójaszószt, ízlés szerint sót, őrölt színes borsot, a lereszelt gyömbért, és az összenyomott fokhagymát.

Ezután alaposan forgassuk bele a lazacszeleteket, és hagyjuk legalább egy órán át pácolódni. (közben többször forgassuk, és locsoljuk meg a páccal)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymásmellé a bepácolt halszeleteket, majd a visszamaradt pácot csorgassuk a tetejükre.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Ameddig a lazac sül, készítsük el a krumplipürét.

Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszelet, majd kanalazzuk mellé a krumplipürét és úgy kínáljuk.