Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egészben sült ponty recept

Egészben sült ponty
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb ponty

    Páchoz:

    • 1 dl olaj
    • 1 kiskanál só
    • 1 kiskanál füstölt törött paprika
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, majd beirdaljuk mindkét oldalát.

    A pác hozzávalóit egy tálkában kikeverjük.

    A halat kívül belül bepácoljuk az olajos páccal, figyelve arra, hogy az irdalások közé is jusson a pácból, majd egy nagyobb tepsibe fektetjük halat. A hal alá öntünk 2 dl olajat és fél dl vizet.

    Előmelegített sütőbe tesszük 170 fokra, majd 40-50 perc alatt készre sütjük. Menet közben párszor locsoljuk meg a saját, szaftos levével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek