Egészben sült ponty

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egészben sült ponty

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb ponty

Páchoz:

  • 1 dl olaj
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál füstölt törött paprika
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítése:

A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, majd beirdaljuk mindkét oldalát.

A pác hozzávalóit egy tálkában kikeverjük.

A halat kívül belül bepácoljuk az olajos páccal, figyelve arra, hogy az irdalások közé is jusson a pácból, majd egy nagyobb tepsibe fektetjük halat. A hal alá öntünk 2 dl olajat és fél dl vizet.

Előmelegített sütőbe tesszük 170 fokra, majd 40-50 perc alatt készre sütjük. Menet közben párszor locsoljuk meg a saját, szaftos levével.