Túrós táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 50 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 g friss élesztő
- 50 ml étolaj
- 200 ml tej
- csipet só
Töltelékhez:
- 275 g túró
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 30 g aszalt gyümölcs
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- ízlés szerint porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tetejét egy kiskanál liszttel megszórva felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az olajat, tojássárgáját, sót és végül az élesztős keveréket. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Belisztezzük a kész tészta tetejét, majd konyharuhával letakarva kelesztjük 1 óráig.
A túróhoz hozzáadjuk az egész tojást, a cukrot, a citrom héjat, az aszalt gyümölcsöket és a vaníliaaromát. Alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákat vágunk belőle. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.
Mindegyik kockát megtöltjük 1 evőkanál túrós krémmel, majd átlósan felhajtjuk a sarkait és összenyomjuk. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a megtöltött batyukat.
A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Sima mazsolával is tökéletes, én aszalt gyümölcs mixet használtam most.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »