Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós táska recept

Túrós táska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 50 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 g friss élesztő
    • 50 ml étolaj
    • 200 ml tej
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 275 g túró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • ízlés szerint vaníliaaroma
    • 30 g aszalt gyümölcs

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • ízlés szerint porcukor a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tetejét egy kiskanál liszttel megszórva felfuttatjuk.

    A liszthez hozzáadjuk az olajat, tojássárgáját, sót és végül az élesztős keveréket. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Belisztezzük a kész tészta tetejét, majd konyharuhával letakarva kelesztjük 1 óráig.

    A túróhoz hozzáadjuk az egész tojást, a cukrot, a citrom héjat, az aszalt gyümölcsöket és a vaníliaaromát. Alaposan összekeverjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákat vágunk belőle. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.

    Mindegyik kockát megtöltjük 1 evőkanál túrós krémmel, majd átlósan felhajtjuk a sarkait és összenyomjuk. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a megtöltött batyukat.

    A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Sima mazsolával is tökéletes, én aszalt gyümölcs mixet használtam most.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá