Túrós táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 50 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 g friss élesztő
- 50 ml étolaj
- 200 ml tej
- csipet só
Töltelékhez:
- 275 g túró
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 30 g aszalt gyümölcs
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- ízlés szerint porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tetejét egy kiskanál liszttel megszórva felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az olajat, tojássárgáját, sót és végül az élesztős keveréket. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Belisztezzük a kész tészta tetejét, majd konyharuhával letakarva kelesztjük 1 óráig.
A túróhoz hozzáadjuk az egész tojást, a cukrot, a citrom héjat, az aszalt gyümölcsöket és a vaníliaaromát. Alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákat vágunk belőle. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.
Mindegyik kockát megtöltjük 1 evőkanál túrós krémmel, majd átlósan felhajtjuk a sarkait és összenyomjuk. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a megtöltött batyukat.
A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Sima mazsolával is tökéletes, én aszalt gyümölcs mixet használtam most.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »