Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tetejét egy kiskanál liszttel megszórva felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az olajat, tojássárgáját, sót és végül az élesztős keveréket. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Belisztezzük a kész tészta tetejét, majd konyharuhával letakarva kelesztjük 1 óráig.
A túróhoz hozzáadjuk az egész tojást, a cukrot, a citrom héjat, az aszalt gyümölcsöket és a vaníliaaromát. Alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákat vágunk belőle. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.
Mindegyik kockát megtöltjük 1 evőkanál túrós krémmel, majd átlósan felhajtjuk a sarkait és összenyomjuk. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a megtöltött batyukat.
A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sima mazsolával is tökéletes, én aszalt gyümölcs mixet használtam most.