Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökéletes rántott sajt recept

Tökéletes rántott sajt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg trappista, vagy ementáli sajt, (esetleg más, félkemény jól szeletelhető sajt)
    • 20 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 30 dkg zsemlemorzsa
    • kevés só
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd közepén átlósan ketté. (ez nem kötelező, csak esztétikusabb rántva)

    A tejet egy tányérba öntjük, beleforgatjuk a sajtszeleteket. A tojást lazán felverjük kevés sóval, majd a szokásos módon kezdünk hozzá a panírozásnak. Először a lisztbe, majd a tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtszeleteket. Ha vastagabb panírt szeretnénk, a tojásba, és a morzsába ismét beleforgatjuk.

    A legfontosabb dolog jön!

    A panírozott sajtszeleteket forró olajban sütjük ki! A panír így előbb szilárdul meg, mielőtt a sajt megmelegedne, és lenne ideje elfolyni.

    A panírozás után mélyhűtőbe is teheted a szeleteket a sütés előtt, de ha forró olajat használsz, erre nincs szükség.

    A tartármártás szinte kötelező hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá