Tökéletes rántott sajt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg trappista, vagy ementáli sajt, (esetleg más, félkemény jól szeletelhető sajt)
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • kb. 30 dkg zsemlemorzsa
  • kevés só
  • kevés tej

Elkészítése:

A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd közepén átlósan ketté. (ez nem kötelező, csak esztétikusabb rántva)

A tejet egy tányérba öntjük, beleforgatjuk a sajtszeleteket. A tojást lazán felverjük kevés sóval, majd a szokásos módon kezdünk hozzá a panírozásnak. Először a lisztbe, majd a tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtszeleteket. Ha vastagabb panírt szeretnénk, a tojásba, és a morzsába ismét beleforgatjuk.

A legfontosabb dolog jön!

A panírozott sajtszeleteket forró olajban sütjük ki! A panír így előbb szilárdul meg, mielőtt a sajt megmelegedne, és lenne ideje elfolyni.

A panírozás után mélyhűtőbe is teheted a szeleteket a sütés előtt, de ha forró olajat használsz, erre nincs szükség.

A tartármártás szinte kötelező hozzá!