Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zöldséges ragu recept

Tejszínes zöldséges ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg gomba
    • 1 nagyobb répa
    • 1 cukkini
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg húsos szalonna
    • bors
    • oregánó vagy majoránna
    • fél hüvelykujjnyi gyömbér /jó a por is, de abból csak 1 csipet kell/
    • kevés olaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt vagy 2 mokkáskanál keményítő 1 dl hideg vízben feloldva

    Elkészítés:

    A szalonnát apró kockákra vágom és kevés olajon jól lepirítom, erre teszem rá a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, sózom, borsozom és addig sütöm amíg már kezd szép barna lenni a színe. Ekkor teszem rá a fokhagymát, elkeverem, majd jöhet a csíkozott répa, pár perc után a szeletelt gomba.

    Amikor már jól lepirult a gomba, mehet rá a szintén csíkokra vágott cukkini is, ha kell még sózom, borsozom, megszórom még oregánóval és ráreszelem a gyömbért.

    Amikor már minden zöldség jól lepirult, behabarom a főzőtejszínnel elkevert liszttel (ha keményítőt használok akkor a zöldségekre öntöm a főzőtejszínt, kicsit összefőzöm és úgy öntöm rá a vízzel elkevert keményítőt). Ettől a ponttól már csak 5 percet főzöm. Rizzsel, tésztával, de akár hasábburgonyával is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá