Tejszínes zöldséges ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg gomba
  • 1 nagyobb répa
  • 1 cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • bors
  • oregánó vagy majoránna
  • fél hüvelykujjnyi gyömbér /jó a por is, de abból csak 1 csipet kell/
  • kevés olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt vagy 2 mokkáskanál keményítő 1 dl hideg vízben feloldva

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágom és kevés olajon jól lepirítom, erre teszem rá a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, sózom, borsozom és addig sütöm amíg már kezd szép barna lenni a színe. Ekkor teszem rá a fokhagymát, elkeverem, majd jöhet a csíkozott répa, pár perc után a szeletelt gomba.

Amikor már jól lepirult a gomba, mehet rá a szintén csíkokra vágott cukkini is, ha kell még sózom, borsozom, megszórom még oregánóval és ráreszelem a gyömbért.

Amikor már minden zöldség jól lepirult, behabarom a főzőtejszínnel elkevert liszttel (ha keményítőt használok akkor a zöldségekre öntöm a főzőtejszínt, kicsit összefőzöm és úgy öntöm rá a vízzel elkevert keményítőt). Ettől a ponttól már csak 5 percet főzöm. Rizzsel, tésztával, de akár hasábburgonyával is nagyon finom.