Szalonnába göngyölt töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 4 db friss paprika
- 12 szelet baconszalonna
- 100g gépsonka
- 200g reszelni való sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek vaj
- 1 ek tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, az ereket kivágjuk.
A sonkát felkockázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a sonkával. Hozzáadjuk a tejfölt, vajat és a tojássárgát. Sózzuk, borsozzuk.
Az így elkészített tölteléket beletöltjük a félbe vágott paprikákba, majd a töltött paprikákat a szalonnával betekerjük. A szalonnás töltött paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A paprikákat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Friss salátával vagy sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »