Szalonnába göngyölt töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 4 db friss paprika
- 12 szelet baconszalonna
- 100g gépsonka
- 200g reszelni való sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek vaj
- 1 ek tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, az ereket kivágjuk.
A sonkát felkockázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a sonkával. Hozzáadjuk a tejfölt, vajat és a tojássárgát. Sózzuk, borsozzuk.
Az így elkészített tölteléket beletöltjük a félbe vágott paprikákba, majd a töltött paprikákat a szalonnával betekerjük. A szalonnás töltött paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A paprikákat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Friss salátával vagy sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »