Szalonnába göngyölt töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 4 db friss paprika
- 12 szelet baconszalonna
- 100g gépsonka
- 200g reszelni való sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek vaj
- 1 ek tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, az ereket kivágjuk.
A sonkát felkockázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a sonkával. Hozzáadjuk a tejfölt, vajat és a tojássárgát. Sózzuk, borsozzuk.
Az így elkészített tölteléket beletöltjük a félbe vágott paprikákba, majd a töltött paprikákat a szalonnával betekerjük. A szalonnás töltött paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A paprikákat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Friss salátával vagy sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »