Sült csirkemell pikáns szósszal recept

Hozzávalók:
- 1 szelet csirkemell filé
- 2 evőkanál olaj
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 púpos evőkanál paradicsompüré
- 1-2 csipet őrölt babérlevél
- 1-2 csipet oregánó
- fekete bors ízlés szerint
- 1 csepp ecet
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemell szeletet egy picit kikloppfoljuk, majd sózzuk.
Egy serpenyőben forró olajban hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük és félretesszük a húst.
A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát is kicsit pirítjuk. Meghintjük liszttel és beletesszük a paradicsompürét, a fűszereket és szükség szerint kevés vizet.
A hússzeletet a mártásba visszatesszük és tovább pároljuk. Közben a mártást megkóstoljuk és ha kell még, akkor fűszerezzük.
Tálalhatjuk burgonyapürével vagy spagetti tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »