Sült csirkemell pikáns szósszal recept

Hozzávalók:
- 1 szelet csirkemell filé
- 2 evőkanál olaj
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 púpos evőkanál paradicsompüré
- 1-2 csipet őrölt babérlevél
- 1-2 csipet oregánó
- fekete bors ízlés szerint
- 1 csepp ecet
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemell szeletet egy picit kikloppfoljuk, majd sózzuk.
Egy serpenyőben forró olajban hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük és félretesszük a húst.
A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát is kicsit pirítjuk. Meghintjük liszttel és beletesszük a paradicsompürét, a fűszereket és szükség szerint kevés vizet.
A hússzeletet a mártásba visszatesszük és tovább pároljuk. Közben a mártást megkóstoljuk és ha kell még, akkor fűszerezzük.
Tálalhatjuk burgonyapürével vagy spagetti tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »