Sajtos-gombás ragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell filé
- 30 dkg gomba
- egy nagy marék reszelt sajt
- 10 dkg mascarpone
- só, bors, petrezselyemzöld, majoránna
- 2 dl tejszín
- 1 ek zsiradék
Elkészítése:
A húst és a gombát felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben a zsiradékot felmelegítjük, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük és lefedve puhára főzzük.
Amikor a hús megpuhult, akkor felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és kb 1 teáskanálnyi morzsolt majoránnát. Beleszórjuk a sajtot és addig keverjük, amíg el nem olvad benne.
Ha nem lenne elég sűrű a ragunk, akkor kevés vízben elkevert 1 evőkanálnyi keményítővel vagy további sajt hozzáadásával sűríthetünk rajta.
Kevés kurkumával ízesített rizzsel vagy tetszés szerint más körettel tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »