Oregánós-fokhagymás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell filé
- 1 ek olaj
- 0,5 csomag sültcsirke fűszersó
- csipet őrölt feketebors
- 2 csipet morzsolt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 2 dl víz
Köret:
- párolt jázmin rizs
- saláta, paradicsom, uborka
Elkészítése:
A csirkemellfilét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és (olíva)olajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük.
Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.
Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









