Oregánós-fokhagymás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 300 g csirkemell filé
- 1 ek olaj
- 0,5 csomag sültcsirke fűszersó
- csipet őrölt feketebors
- 2 csipet morzsolt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 2 dl víz
Köret:
- párolt jázmin rizs
- saláta, paradicsom, uborka
Elkészítése:
A csirkemellfilét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és (olíva)olajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük.
Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.
Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »