Oregánós-fokhagymás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell filé
  • 1 ek olaj
  • 0,5 csomag sültcsirke fűszersó
  • csipet őrölt feketebors
  • 2 csipet morzsolt oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb 2 dl víz

Köret:

  • párolt jázmin rizs
  • saláta, paradicsom, uborka

Elkészítése:

A csirkemellfilét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és (olíva)olajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

Egy tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük.

Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.

Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.