Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos füstölt sajtos tészta recept

Kolbászos füstölt sajtos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg fodros nagykocka tészta
    • 1 csokor újhagyma
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 3 ek paprikakrém (ha szeretjük, akkor tehetünk bele csípőset is)
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük.

    A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük.

    Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron (ha kell, adunk hozzá kevés olajat) megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és a pörcöt, majd 4-5 percig együtt pirítjuk.

    Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, majd a sajt felét is beleszórjuk és jól összekeverjük.

    Pár perc alatt sűrűre főzzük.

    Hozzáadjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselyem felét és jól összemelegítjük az egészet. Ha nem elég sós, akkor most adjuk hozzá. Előbb ne, mert a paprika, a sajt, kolbász és szalonna is sós.

    Tálaláskor rászórjuk a maradék sajtot és petrezselymet. Forrón tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá