Kolbászos füstölt sajtos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos füstölt sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg fodros nagykocka tészta
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 3 ek paprikakrém (ha szeretjük, akkor tehetünk bele csípőset is)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük.

A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük.

Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron (ha kell, adunk hozzá kevés olajat) megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és a pörcöt, majd 4-5 percig együtt pirítjuk.

Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, majd a sajt felét is beleszórjuk és jól összekeverjük.

Pár perc alatt sűrűre főzzük.

Hozzáadjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselyem felét és jól összemelegítjük az egészet. Ha nem elég sós, akkor most adjuk hozzá. Előbb ne, mert a paprika, a sajt, kolbász és szalonna is sós.

Tálaláskor rászórjuk a maradék sajtot és petrezselymet. Forrón tálaljuk.