Házi hummusz recept

Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (800 g)
- 5 evőkanál tahini (szezám paszta)
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom
- só, bors
Elkészítése:
A konzervet leszűrjük és a levét félretesszük.
A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a tahinit, a citrom levét és az olaj felét, majd botmixerrel vagy késes apírtóval krémesre dolgozzuk. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább tumixolva hozzádolgozzuk a maradék olajat.
Ha nem lenne elég krémes, akkor a konvzerv levével, vagy tahinivel vagy olajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé.
A natúr hummuszt ízesíthetjük fokhagymával, őrölt köménnyel vagy másmilyen fűszerrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »