Házi hummusz recept
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (800 g)
- 5 evőkanál tahini (szezám paszta)
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom
- só, bors
Elkészítése:
A konzervet leszűrjük és a levét félretesszük.
A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a tahinit, a citrom levét és az olaj felét, majd botmixerrel vagy késes apírtóval krémesre dolgozzuk. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább tumixolva hozzádolgozzuk a maradék olajat.
Ha nem lenne elég krémes, akkor a konvzerv levével, vagy tahinivel vagy olajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé.
A natúr hummuszt ízesíthetjük fokhagymával, őrölt köménnyel vagy másmilyen fűszerrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









