Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi hummusz recept

Házi hummusz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 konzerv csicseriborsó (800 g)
    • 5 evőkanál tahini (szezám paszta)
    • 1 dl olívaolaj
    • 1 citrom
    • só, bors

    Elkészítése:

    A konzervet leszűrjük és a levét félretesszük.

    A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a tahinit, a citrom levét és az olaj felét, majd botmixerrel vagy késes apírtóval krémesre dolgozzuk. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább tumixolva hozzádolgozzuk a maradék olajat.

    Ha nem lenne elég krémes, akkor a konvzerv levével, vagy tahinivel vagy olajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé.

    A natúr hummuszt ízesíthetjük fokhagymával, őrölt köménnyel vagy másmilyen fűszerrel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá