Házi hummusz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (800 g)
- 5 evőkanál tahini (szezám paszta)
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom
- só, bors
Elkészítése:
A konzervet leszűrjük és a levét félretesszük.
A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a tahinit, a citrom levét és az olaj felét, majd botmixerrel vagy késes apírtóval krémesre dolgozzuk. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább tumixolva hozzádolgozzuk a maradék olajat.
Ha nem lenne elég krémes, akkor a konvzerv levével, vagy tahinivel vagy olajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé.
A natúr hummuszt ízesíthetjük fokhagymával, őrölt köménnyel vagy másmilyen fűszerrel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.