Házi hummusz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó (800 g)
  • 5 evőkanál tahini (szezám paszta)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom
  • só, bors

Elkészítése:

A konzervet leszűrjük és a levét félretesszük.

A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a tahinit, a citrom levét és az olaj felét, majd botmixerrel vagy késes apírtóval krémesre dolgozzuk. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább tumixolva hozzádolgozzuk a maradék olajat.

Ha nem lenne elég krémes, akkor a konvzerv levével, vagy tahinivel vagy olajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé.

A natúr hummuszt ízesíthetjük fokhagymával, őrölt köménnyel vagy másmilyen fűszerrel.