Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű túrógombóc recept

Habkönnyű túrógombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g félzsíros, kissé rögös tehéntúró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cs vaníliás cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 10-12 dkg búzadara (a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok nagyságától függően)
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • csipet só

    Tálaláshoz:

    • pirított zsemlemorzsa
    • cukrozott tejföl vagy lekvár

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A túrót összekeverjük/törjük a tojássárgákkal, vaníliás cukorral, szódabikarbónával és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy kissé keményebb masszát kapjunk (a búzadara mennyiségét nagyban befolyásolja a tojások nagysága. Ha nagyobbak a tojások, többet adjunk hozzá, ha kisebbek, akkor kevesebbet.)

    A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.

    1-2 órára vagy akár egész éjszakára betesszük a keveréket a hűtőbe letarva.

    Egy nagyobb edényben vizet forralunk kevés sóval. Közben elkészítjük a morzsát: kevés olajon vagy vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

    A túrós masszából nedves kézzel kisebb golyókat formálunk.

    A víz alatt lejjebb vesszük a lángot, éppen csak gyöngyözzön a víz, majd beletesszük a gombócokat. Ha feljöttek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük a zsemlemorzsába és körbeforgatjuk, hogy mindenhol befedje.

    Ízesített tejföllel vagy lekvárral tálaljuk. Maga a gobóc nem lesz nagyon édes, aki szeretne tehet bele több cukrot.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá