Fekete brownie popsicles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Browniehoz:
- 100 g finomliszt
- 210 g cukor
- 140 g margarin (olvasztott)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejcsokoládé (olvasztott)
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- 180 g tejcsokoládé (apróra tört)
- 1 kk só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Díszítéshez:
- szilikonos jégkrémforma
- jégkrém pálcikák
- 300 g fehércsoki
- 300 g étcsoki
- halloween témájú vegyes szórócukor
- glamrock témájú vegyes szórócukor
- ételcsillám
- vízben oldódó ételfesték fekete, piros és rózsaszín
- ehető ragasztó
Elkészítése:
Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és az aromát. Egy percig kevergetjük.
Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt tejcsokit is.
Egy 25*20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük, majd felszeleteljük.
A képen 3 módon díszítettem a 12 db browniet, azokhoz a következőket használtam:
A csillámoshoz:
100 g fehércsokit gőz felett felolvasztunk, majd 6 csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele. Simára keverjük. Kikenjük vele a szilikonos formákat, beledugjuk a pálcikákat és fagyasztóban pár perc alatt keményre fagyasztjuk. Amikor megdermedt, brownie-t nyomkodunk bele, elsimítjuk egyenletesen, pár perc fagyasztás, majd szépen befedjük a maradék csokival és mehet vissza a fagyasztóba fél órára. Amikor megdermedt, kivesszük és ételcsillámot fújunk rá.
A piros-fekete halloween szórócukroshoz:
100 g étcsokit gőz felett megolvasztunk, pár csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele. Simára keverjük és foltokban kikenjük a formákat vele. Ezután 100 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, levesszük róla, pár csepp piros ételfestéket cseppentünk bele, simára keverjük és kikenjük vele az üres hézagokat a formában, végül beledugjuk a pálcikákat. Pár perc fagyasztás, brownie-t nyomkodunk beléjük, pár perc fagyó, végül befedjük a maradék csokival az aljukat és fél óra fagyasztás. Ha kész, ehető ragasztóval húzunk pár vonást a tetejükön és megszórjuk szórócukorral. Hagyjuk fél órát rákötni.
A rózsaszín-fekete glamrock szórócukroshoz:
Az eljárás ugyanaz mint a piros-fekete félénél, csak itt rózsaszín ételfestéket használunk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »