Fekete brownie popsicles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Browniehoz:
- 100 g finomliszt
- 210 g cukor
- 140 g margarin (olvasztott)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejcsokoládé (olvasztott)
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- 180 g tejcsokoládé (apróra tört)
- 1 kk só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Díszítéshez:
- szilikonos jégkrémforma
- jégkrém pálcikák
- 300 g fehércsoki
- 300 g étcsoki
- halloween témájú vegyes szórócukor
- glamrock témájú vegyes szórócukor
- ételcsillám
- vízben oldódó ételfesték fekete, piros és rózsaszín
- ehető ragasztó
Elkészítése:
Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és az aromát. Egy percig kevergetjük.
Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt tejcsokit is.
Egy 25*20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük, majd felszeleteljük.
A képen 3 módon díszítettem a 12 db browniet, azokhoz a következőket használtam:
A csillámoshoz:
100 g fehércsokit gőz felett felolvasztunk, majd 6 csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele. Simára keverjük. Kikenjük vele a szilikonos formákat, beledugjuk a pálcikákat és fagyasztóban pár perc alatt keményre fagyasztjuk. Amikor megdermedt, brownie-t nyomkodunk bele, elsimítjuk egyenletesen, pár perc fagyasztás, majd szépen befedjük a maradék csokival és mehet vissza a fagyasztóba fél órára. Amikor megdermedt, kivesszük és ételcsillámot fújunk rá.
A piros-fekete halloween szórócukroshoz:
100 g étcsokit gőz felett megolvasztunk, pár csepp fekete ételfestéket cseppentünk bele. Simára keverjük és foltokban kikenjük a formákat vele. Ezután 100 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, levesszük róla, pár csepp piros ételfestéket cseppentünk bele, simára keverjük és kikenjük vele az üres hézagokat a formában, végül beledugjuk a pálcikákat. Pár perc fagyasztás, brownie-t nyomkodunk beléjük, pár perc fagyó, végül befedjük a maradék csokival az aljukat és fél óra fagyasztás. Ha kész, ehető ragasztóval húzunk pár vonást a tetejükön és megszórjuk szórócukorral. Hagyjuk fél órát rákötni.
A rózsaszín-fekete glamrock szórócukroshoz:
Az eljárás ugyanaz mint a piros-fekete félénél, csak itt rózsaszín ételfestéket használunk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »