Zöldborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó
- 4-5 ek olaj
- 2 dl tej
- víz
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 tk cukor
- só ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
Belerakjuk a fazékba az olajat, a zöldborsót és egy kis vizet. Hozzáadjuk a sót és a kevés cukrot is.
Fedő alatt pároljuk meg a borsót.
Amikor elforrta a vizet és a borsószemek is megpuhultak, hozzáadjuk a lisztet, majd elkeverjük. Gyorsan hozzáadunk kb 1 dl vizet, amivel alaposan, csomómentesre keverjük. Adjuk hozzá a petrezselymet és a tejet, amjd forraljuk fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »