Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabfőzelék recept

Zöldbabfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 tk pirospaprika
    • 3 ek liszt
    • 2-3 dl tejföl
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek étolaj
    • annyi víz, hogy bőven ellepje

    Elkészítése:

    A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt zöldbabot.

    Keverjük alaposan össze, közben szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal, öntsük fel annyi vízzel hogy bőven ellepje, majd addig főzzük, míg a zöldbab puhára nem fől.

    A tejfölhöz adjuk hozzá a lisztet és a pirospaprikát, majd keverjük simára, csomómentesre.

    Ezután öntsük fel egy kevés főzőlével, szintén keverjük simára, majd csorgassuk a forrásban lévő főzelékhez és kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána).

    Ameddig a főzelék elkészül készítsünk hozzá ízlés szerint feltétet. Én pl fasírtot sütöttem hozzá, de tálalhatjuk egy szelet sült vagy éppen rántott hússal, de a pörkölt is jól illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá