Savanyú tojás recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 l húslé (lehet leveskockából)
- 2 dl tejföl
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 ek liszt
- 1 db babérlevélegy kevés zsír
- pirospaprika
- só
- ízlés szerint citromlé vagy ecet
Elkészítése:
A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük.
A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felforraljuk.
Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.
Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlegombócot, rizst, krumplit, stb.
Tipp:
Ha megmaradt a vadas leve(általában a hús előbb elfogy) alaplének felhasználhatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy bele főzzük a tojásokat, nagyon finom étel, még a Nagymamámtól tanultam
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »