Sárgarépa főzelék borban párolva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 ek zsír
- 1 dl száraz rozé bor
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 3 ek finomliszt
- 3 dl tej
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.
Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.
Ha szükséges, még vízzel hígítom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »