Sárgarépa főzelék borban párolva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 ek zsír
  • 1 dl száraz rozé bor
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 3 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.

Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.

Ha szükséges, még vízzel hígítom.